Oyster bar: το νέο trend για τους λάτρεις των γεύσεων!

Το oyster bar δεν είναι απλά άλλο ένα στήσιμο τραπεζιού ή άλλη μια πρωτότυπη ιδέα! Είναι το απόλυτο must trend του καλοκαιριού για τους λάτρεις του γκουρμέ φαγητού!


Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως.

Για να δημιουργήσεις το πιο hot station του καλοκαιριού και να ανεβάσεις τη libido των καλεσμένων σου στα ύψη, χρειάζεται να προμηθευτείς τα απαραίτητα υλικά: στρείδια, τριμμένος πάγος, λεμόνια, tabasco, ένα τραπέζι και μεταλλικοί κουβάδες. Δε θέλει κόπο, θέλει μεθοδικότητα, τρόπο και φαντασία.

Η επιλογή των στρειδιών να ξέρεις πως είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Χρειάζεται να τα παραγγείλεις από τον ψαρά σου- εκείνον που εμπιστεύεσαι…για να είναι ολόφρεσκα! Μεταξύ μας, να προτιμήσεις τα γαλλικά belon γιατί φημίζονται ως τα κορυφαία του πλανήτη και χαρακτηρίζονται από την ιδιαιτέρως θαλασσινή τους γεύση, με γλυκιά και πολύ μαλακή σάρκα.

Και πάμε στο παρασύνθημα… Πώς «ανοίγουμε» ένα στρείδι;

Όχι δεν είναι ακριβώς σαν τον άνθρωπο στρείδι που ό,τι και να κάνεις και όσους τρόπους κι αν δοκιμάσεις δε μπορείς να του πάρεις κουβέντα. Τα αγαπημένα μας στρείδια, έχουν και τρόπο αλλά και ευκολία για να τα ανοίξουμε!

Oyster bar: το νέο trend για τους λάτρεις των γεύσεων!
Oyster bar: το νέο trend για τους λάτρεις των γεύσεων!

5 απλά βήματα!

  1. Βάλε το στρείδι στο μέσον μιας υφασμάτινης πετσέτας με το πλατύ μέρος του να κοιτά επάνω. Δίπλωσε το μέρος της πετσέτας ώστε να καλύπτει το όστρακο και κράτα το καλά.

Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικό μαχαίρι για στρείδια. Η λεπίδα του είναι αμβλεία για να αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού πάνω στην κίνηση του ανοίγματος. Μπορείς να τοποθετήσεις την άκρη του μαχαιριού στο σημείο όπου ανοίγει το στρείδι.

  1. Αργά και σταθερά, μετακινείς το μαχαίρι στο εσωτερικό του στρειδιού.
  2. Με προσοχή έχεις το μαχαίρι παράλληλα με το όστρακο μέχρι να βρεις το σημείο όπου εφάπτεται ο οργανισμός με το κέλυφος.
  3. Κόψε το «δεσμό» και τράβηξε το φαγώσιμο μέρος προς την κορυφή του όστρακου.
  4. Κράτα το όστρακο και το περιεχόμενό του «ξαπλωτά» για να μην χάσουν τους φυσικούς χυμούς τους.

Μετά από αυτήν την υπερπαραγωγή που θα έχεις ετοιμάσει, έχει έρθει η ώρα για μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μέθοδο κατανάλωσης: τράβηγμα με τον ουρανίσκο, μάσημα 2 φορές μέχρι τη γευστική «έκρηξη» στο στόμα και κατάποση με μια γουλιά σαμπάνιας…!

Νομίζω πρέπει να το έχεις δει και σε ταινία και πάντα αναρωτιόσουν πως γίνεται…

Τώρα ο σκηνοθέτης είσαι εσύ!

Μη ξεχνάς πως τα στρείδια είναι πλούσια σε αμινοξέα και αυτό βοηθά στην έκκριση ορισμένων ορμονών και πιο συγκεκριμένα της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων. (το θέλουμε αυτό, έτσι;)

Ακόμη, ένα επιπλέον συστατικό τους, ο ψευδάργυρος, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος – αρκεί βέβαια τα στρείδια να καταναλωθούν ωμά.

Και τέλος, ήρθε η ώρα για το στήσιμο. Βρες ένα τραπέζι ή μια ξύλινη κονσόλα από το σπίτι.

Η συμβουλή μου είναι να τοποθετήσεις μεταλλικές σκάφες ή μεταλλικούς κουβάδες που θα βρεις στην αγορά και τους οποίους θα γεμίσεις με τριμμένο πάγο που θα προμηθευτείς από τον ψαρά σου.

Χρειάζεται να τοποθετήσεις τα ανοιχτά στρείδια επάνω στον τριμμένο πάγο και να γεμίσεις τα κενά με φέτες λεμονιού και lime.

Oyster bar: το νέο trend για τους λάτρεις των γεύσεων!

Μην τις τσιγκουνευτείς! Τα στρείδια αγαπούν το λεμονάκι!

Να ετοιμάσεις και μια συνοδευτική sauce. Αυτό το τραπέζι θα το θυμούνται για καιρό όσοι το δουν και το γευτούν!

Να ψιλοκόψεις ξερά κρεμμύδια και να τα ανακατέψεις τα με μπόλικο ξύδι. Ταιριάζει πολύ.

Μικρά πιατάκια, πηρουνάκια, χαρτοπετσέτες, ροζ πιπέρι, tabasco, και το oyster bar είναι έτοιμο!

Last but not least….το αγαπημένο μου part!

Να τα συνοδεύσεις τα με παγωμένη σαμπάνια ή -γιατί όχι;- με cocktail margarita για μια πιο ethnic εκδοχή!

Oyster bar: το νέο trend για τους λάτρεις των γεύσεων!