Ο Executive Chef της Aria Fine Catering, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, μίλησε στο φόρουμ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, το μέλλον της διατροφής και τις πρακτικές γύρω από την αντιμετώπιση του food waste που εφαρμόζει η Aria, αλλά και τη σημασία που δίνει στην εποχικότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών, πάντα με στόχο την αειφορία και την ποιότητα στη διατροφή.
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο σχεδιάστηκε και το μενού του φόρουμ. Τα πρώτα πιάτα περιελάμβαναν γεύσεις όπως ψητά εποχιακά χόρτα με bonito sashimi, και παραδοσιακές χυλοπίτες με ραγού λαχανικών, ενώ στα κυρίως πρωταγωνίστησαν ψάρια και θαλασσινά από τις θάλασσες μας, αλλά και ένα vegan, δημιουργικό φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια, και κομπόστα από αυγουστιάτικες ντομάτες, τις καλύτερες της χρονιάς.
Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της Aria με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Μπορούμε,” μέσω της οποίας εξασφαλίζεται ότι το φαγητό που περισσεύει φτάνει πάντα σε εκείνους που το χρειάζονται. Το Food For Thought ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση η οποία τόνισε τη σημασία των βιώσιμων πρακτικών στη διατροφή, και απέδειξε στους παρευρισκόμενους πως η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου μπορεί να επιτευχθεί όχι σε βάρος των οικοσυστημάτων της Γης, αλλά σε αρμονία με αυτά.
Venue: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Αίθουσα Banquet
Ημερομηνία: 20 Μαρτίου 2024