Και έφτασε επιτέλους η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις ανάμεσα στις τόσες πολλές επιλογές που έχεις, σε ποιο μέρος θα κάνεις την δεξίωση του γάμου σου και φυσικά να αποφασίσεις για το μενού.
Και στο σημείο αυτό ακριβώς, αρχίζει ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων και προτιμήσεων που θα μείνει όμως αξέχαστο σε όλους τους καλεσμένους σου…, επομένως αξίζει τον κόπο!

Ας υποθέσουμε ότι έχεις κλείσει το χώρο έχεις κάνει κινηματογραφική εικόνα στο μυαλό σου το στήσιμο, τα χρώματα, ακόμα και κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα αποτελέσει τον καμβά με πρωταγωνιστές εσένα και τον καλό σου… Και έχει έρθει η ώρα μαζί με τον αγαπημένο σου να αποφασίσεις για το φαγητό.

Αν θες να με ακούσεις, αυτά είναι τα 5 πιο σημαντικά tips που έχω να σου δώσω για να μη χάνεις χρόνο, να αποφύγεις κακοτοπιές και να φύγεις με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Here we go…

1. Το food tasting είναι ένα άθλημα για δύο, δηλαδή μόνο για το ζευγάρι. Μη φέρεις κόσμο μαζί σου γιατί το ιδανικό θα είναι να συμφωνήσεις με τον καλό σου και μόνο. Μη λάβεις υπόψιν άλλες γνώμες και μην πέσεις στην παγίδα να σε αποπροσανατολίσει ή να σε επηρεάσει κάποιος. Αυτό το μενού πρέπει να έχει μόνο τη δική σας σφραγίδα!


2. Μην πάτε για food tasting φαγωμένοι, αλλά και ούτε εντελώς νηστικοί. Ο σκοπός της γευστικής δοκιμής είναι να δοκιμάσετε, να γευτείτε, όχι να φάτε του σκασμού. Πρέπει να μυηθείτε στις γεύσεις, να απολαύσετε κάθε μπουκιά & να αφήσετε χρόνο στον ουρανίσκο σας να επεξεργαστεί κάθε συστατικό… είναι μια ιεροτελεστία γεύσης και αισθήσεων…κοίτα να την απολαύσεις στο έπακρο!


3. Να είστε χαλαροί, σαν να τρώγατε με την παρέα σας σε ένα αγαπημένο εστιατόριο και ο σκοπός είναι ακριβώς αυτός: μη φοβάστε να κάνετε αρνητικά σχόλια αν έχετε κάποιους ενδοιασμούς ή ενστάσεις. Αυτή εξάλλου είναι η έννοια της γευστικής δοκιμής. Να δοκιμάσετε τα πάντα κι αν δε σας αρέσει κάτι να το διορθώσετε, ή να το βγάλετε τελείως από το μενού. Μη ξεχνάς μόνο να είστε ευγενικοί γιατί όλοι είναι εκεί για να σας εξυπηρετήσουν και να πραγματοποιήσουν κάθε επιθυμία σας!


4. Είναι η τέλεια στιγμή και ευκαιρία να γνωρίσεις τον σεφ που θα μαγειρέψει εκείνη τη μέρα για τη δεξίωσή σου, να τσεκάρεις το προσωπικό, τον εξοπλισμό, τα πιάτα, τα ποτήρια, τις πετσέτες, και φυσικά να ευχαριστήσεις τον σεφ που μαγείρεψε αποκλειστικά για σας. Αν η γευστική δοκιμή γίνεται στις εγκαταστάσεις του catering, όπως γίνεται στην ARIA, είναι πολύ πολύ πολύ σημαντικό να κάνεις ένα πέρασμα και να περιηγηθείς στο χώρο βλέποντας από κοντά τις κουζίνες, τις αποθήκες, την λάντζα, τη λινοθήκη… Είναι πολύ σημαντικό να έρθεις σε επαφή με το χώρο και με τους ανθρώπους του. Θα είναι οι άνθρωποί σου εκείνη τη μέρα…θα εξυπηρετούν εσένα και τους καλεσμένους σου με ένα διάπλατο χαμόγελο που θα κάνει όλους να αισθάνονται οικεία και να περνούν υπέροχα!


5. Last but not least, μη δοκιμάσεις όλα τα πιάτα από το μενού. Περιορίσου σε λιγότερα για να έχεις ξεκάθαρη άποψη. Αρκεί μόνο να καταλάβεις τις μαγειρικές ικανότητες του σεφ και να ικανοποιηθείς γευστικά. Η γευστική δοκιμή συνήθως γίνεται για σερβιριστά μενού για να δεις τόσο την παρουσίαση, όσο και την διακόσμηση των πιάτων εκτός από την γεύση τους. Μη ξεχνάς ότι σημασία δεν έχει μόνο το περιεχόμενο αλλά και το περιτύλιγμα! Μία εξαιρετική παρουσίαση από το στήσιμο του μπουφέ με όλα τα παρελκόμενα είναι η καλύτερη δυνατή μικρογραφία που μπορείς να πάρεις για να ξέρεις ακριβώς και να σχηματίσεις στο μυαλό σου την μεγάλη εικόνα…τη μεγάλη μέρα!