Υπάρχουν εκείνοι που ονειρεύονται γάμο σε μεγάλες μητροπόλεις με πολύ κόσμο, άλλοι σε απομονωμένα ξωκλήσια σε κλειστό κύκλο, άλλοι σε δημαρχείο και άλλοι με σκηνικά που είναι βγαλμένα από παραμύθι. 

Ο γάμος είναι μια τόσο προσωπική υπόθεση που πρέπει πάντα να αντανακλά το χαρακτήρα και τις προσωπικότητες του ζευγαριού. 

Γάμος σε παραλία; Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι!

Αλλά ο γάμος σε παραλία; 

Αυτό κι αν είναι ένα concept διαφορετικό από όσα συναντάμε συνήθως… και πολλά υποσχόμενο για μας και τους καλεσμένους μας!

Το μόνο σίγουρο είναι πως για να μη χαθείς στην μετάφραση, είναι απαραίτητο να απευθυνθείς σε μία wedding planner για όλη την οργάνωση, η οποία είναι λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα events.

Πόσες φορές δεν έχεις δει φωτογραφίες με την νύφη στην ακροθαλασσιά, μπροστά από το ηλιοβασίλεμα και καλεσμένους με χαρούμενα πρόσωπα σαν ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία;

Κι όμως… Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, θέλει μόνο οργάνωση και σωστή διαχείριση. 

Και ας δούμε μαζί, όλα όσα εκείνα πρέπει να ξέρεις για τον τέλειο γάμο στην παραλία!

  1. Καταρχάς πρέπει να απευθυνθείς στο Δήμο, στην τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα του μέρους που ονειρεύεσαι να κάνεις τον γάμο σου σε παραλία. Πρέπει να είσαι πλήρως ενήμερος για τις άδειες, για πάσης φύσης κανονισμό, για αιτήσεις που χρειάζεται να κάνεις κτλ. Είναι πρωταρχικό και απαραίτητο βήμα για να προχωρήσεις. Ετοιμάσου για ολιγωρίες ή ακόμα και απορρίψεις…γι αυτό όσο πιο σύντομα ξεκινήσεις, τόσο το καλύτερο για σένα και το χρονοδιάγραμμά σου!
  2. Πρέπει να σκεφτείς πολύ αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις. Θέλεις όλο το μυστήριο να είναι στην παραλία, στην άμμο και μετά το μυστήριο να εξελιχθεί σε ένα πολύ μεγάλο beach party; Ή θέλεις το μυστήριο να είναι πρώτα στην παραλία και μετά να οδηγήσεις τους καλεσμένους σου σε ένα χώρο δεξίωσης; Εδώ πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ώρα που θέλεις να λάβει χώρα το μυστήριο…και πίστεψέ με, η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι ιδανική: ούτε μεγάλη ζέστη να υποφέρουν οι καλεσμένοι σου, ούτε να έχει νυχτώσει. Σκέψου μόνο πόσο υπέροχες φωτογραφίες θα βγάλεις εκείνη την ώρα!
  3. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβεις επίσης υπόψιν σου είναι πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι τιμές είναι στα ύψη. Μήπως να ξανά σκεφτείς τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο σαν επιλογές που δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ακρίβεια αλλά που παίρνεις ένα ρίσκο για μία ενδεχόμενη κακοκαιρία (μια ξαφνική βροχή ας πούμε); Food for thought.
  4. Κάτι πολύ σημαντικό που δεν σκέφτεται κάποιος με μια πρώτη ανάγνωση είναι πως σίγουρα πρέπει να εξασφαλίσεις ηχητικό εξοπλισμό. Από τη μια, ο εξωτερικός χώρος, από την άλλη το κύμα, από την άλλη το γενικό σούσουρο… Είναι σίγουρο ότι οι καλεσμένοι σου με πολύ μεγάλη δυσκολία θα ακούνε το μυστήριο. Πρέπει λοιπόν να εξασφαλίσεις πως όλοι καλεσμένοι όσο πίσω κι αν κάθονται θα ακούν το ίδιο καλά. Μαζί με τον ηχητικό εξοπλισμό, πρέπει σίγουρα να το πας και ένα βήμα παραπέρα. Πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την πρόσβαση των καλεσμένων και το γενικότερο χώρο γιατί δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι όλοι καλεσμένοι σου θα είναι ξυπόλυτοι στην άμμο. Κάποια έξτρα κατασκευή, όπως παράδειγμα ένας ξύλινος διάδρομος, προσβασιμότητα για αμαξίδια, χημικές τουαλέτες &  άλλα τέτοια απαραίτητα, είναι σίγουρο πως πρέπει να τα θέσεις επί τάπητος και να τα οργανώσεις πολύ πολύ μεθοδικά.

Γάμος σε παραλία; Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι!

Ο γάμος σε παραλία κρύβει ένα πολύ μεγάλο μυστήριο, μεγάλη ομορφιά, ιδιαιτερότητα, άνεση, φαντασία, ελευθερία κινήσεων, εξαιρετικά τοπία και φυσικά ιδιωτικότητα!

Πάρε το ρίσκο να κάνεις κάτι διαφορετικό και να εκπλήξεις τους καλεσμένους σου, μακριά από τα καθιερωμένα τραπέζια. 

Και η ουσία εξάλλου ποια είναι; Μετά το μυστήριο, να φάτε & να διασκεδάσετε μέχρι πρωίας! 

Να διασκεδάσετε διαφορετικά! Ξέγνοιαστοι, χωρίς παπούτσια, δίπλα στην ακροθαλασσιά, με τα κοκτέιλ στο χέρι και με μουσική που δεν θα σταματήσει μέχρι να έρθει το πρωί!

Γάμος σε παραλία; Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι!