Ένα ιδιαίτερο event οργανώθηκε για την παρουσίαση του νέου αρώματος L ’Eau Papier της Diptyque, στο χώρο του 10ΑΜ LOFTS. H δημιουργικότητα παίρνει μορφή και η καθαρότητα του λευκού και του μαύρου κυριαρχεί παντού. Εμπνευσμένοι από αυτή την σχέση, η δημιουργική ομάδα της Αria σε συνεργασία με τους executive chef της, επιμελήθηκαν το μενού και την παρουσίαση των εδεσμάτων της εκδήλωσης, έχοντας ως γνώμονα, τη λιτή αισθητική και τη φιλοσοφία του black & white .
Ο αρωματοποιός Fabrice Pellegrin μας εξηγεί το όραμα για το L’Eau Papier «Ξεκίνησα με ένα υλικό, έναν σπόρο – και συγκεκριμένα, το σουσάμι, με τη μορφή εκχυλίσματος από καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού. Αυτό είναι το στοιχείο-έκπληξη του αρώματος: το επέλεξα για να φέρω στο νου την ιδιαίτερη μυρωδιά που έχει το μελάνι και για να προσθέσω μια ντελικάτη “γεύση” στο άρωμα. Την ενίσχυσα δουλεύοντας με νότες musk, για να εντείνω την αισθησιακή πλευρά του. Στη συνέχεια, πρόσθεσα λουλουδάτες νότες μιμόζας με ευγενικό, πουδρέ χαρακτήρα, που συμπληρώνει την απαλή νότα του χαρτιού. Η μοναδικότητα των ακόρντων δημητριακών και μελανιού, αναμειγμένη με τη γλύκα των λευκών musk, δημιουργεί την ευωδιά του χαρτιού – και αυτός ο συνδυασμός χαρακτηρίζει το άρωμα. Προσπάθησα να μεταφέρω την διακριτική, ευαίσθητη αλληλεπίδραση που δημιουργείται όταν το μελάνι αγγίζει το χαρτί, μέσα από μια υπερβολική δόση musks».
Έτσι κι εμείς δεν μπορούσαμε παρά να πάρουμε αυτά τα στοιχεία και να τα ενσωματώσουμε στο μενού, με στόχο την απόλυτη εμπειρία των αισθήσεων.
Οι καλεσμένοι από τον χώρο των media απόλαυσαν μικρές μπουκιές από roast beef με σπαράγγια και sauce tartare, μενταγιόν γαρίδας με μαύρο σουσάμι, πάπια ψητή με λαχανικά και κρέμα από δαμάσκηνο, μπαλάκια τυριών με μαύρο & λευκό σουσάμι, εκλέρ με σοκολάτα & τζίντζερ και macarons με γέμιση βανίλια. Την αντίθεση στο άσπρο – μαύρο concept έκανε η mimosa, δίνοντας μια νότα χρώματος και φρεσκάδας με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα της.
Photography: Ismini Kimioni