Μάρα Βασιλάκου, Creative director – Food stylist της Aria
Φέτος το mood board της Πασχαλινής μας φωτογράφισης είναι dark, pitch black και glamorous.
H αλήθεια είναι ότι συνέχεια ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να ικανοποιήσουμε πρώτ’ απ’ όλα τη δική μας εσωτερική ανάγκη για δημιουργία. Στήσαμε λοιπόν ένα elegant-dark σκηνικό και φωτογραφίσαμε τα Πασχαλινά εδέσματά μας. Όχι μόνο τις σοκολατένιες δημιουργίες μας αλλά και τα πιο παραδοσιακά μας. Τώρα θα μου πείτε, κοκορέτσι και γκλαμουριά γίνεται; και γιατί όχι; Η ουσία είναι να έχεις καλή διάθεση, καλή παρέα και… καλό φαγητό, κι εμείς τα είχαμε όλα! Περάσαμε υπέροχα, και φυσικά δεν μείναμε νηστικές!!!
Τα λουλούδια τα επιμελήθηκε ή Άντα, ανθοπώλισσα & συνεργάτιδά μας, η οποία με υπομονή & καλή διάθεση, ακολούθησε πιστά τη χρωματική παλέτα και το ύφος που της υποδείξαμε. Αγάπανθοι, δελφίνια, ίριδες, λυσίανθοι, σε μία αριστοκρατική, elegant και ατμοσφαιρική σύνθεση.
Συμπρωταγωνιστές του Πασχαλινού τραπεζιού, οι σοκολατένιες μας δημιουργίες. Το αυγό fabergé, “κλέβει” την παράσταση! Εξαιρετικά φωτογενές -το ερωτευτήκαμε όλες- χειροποίητο, από τον Φίλιππο Παρλιάρο, τον pastry chef μας, ο οποίος το διακόσμησε με χρυσές πινελιές, δίνοντάς του άλλη αισθητική υπόσταση. Το μόνο κακό σε αυτό το σοκολατένιο αυγό είναι ότι κανείς δεν θέλει να το χαλάσει!!! ο Rocky Roger, το bitter σοκολατένιο κουνέλι, μαζί με τα μαστιχωτά τσουρέκια και τα βουτυράτα κουλουράκια, συμπληρώνουν το σκηνικό -γιατί Πασχαλινή φωτογράφιση χωρίς τσουρέκια και χωρίς κουλουράκια, κακά τα ψέμματα, δε γίνεται!
Πρωταγωνιστής του τραπεζιού, το vintage σερβίτσιο της γιαγιάς, αυτό με τη χρυσή μπορντούρα -φέτος θα κλείσει 80 χρόνια ζωής- βγήκε από το πατάρι και έδωσε έξτρα γκλαμουριά σε όλο το σκηνικό! Το αγαπημένο σερβίτσιο της μαμάς μου, η οποία, σε κάθε οικογενειακή μας συνάντηση, βρίσκει αφορμή να μας διηγηθεί την ιστορία του. Ειδική παραγγελία του παππού, από μεγάλο οίκο της Γερμανίας το 1935. Θυμάμαι, παιδάκι, να το χαζεύω στο σερβάν του σαλονιού της γιαγιάς, και αργότερα, να βοηθάω τη μαμά μου στο στρώσιμο του οικογενειακού τραπεζιού στο σπίτι μας, τότε που υπήρχαν άπειρες αφορμές για καλέσματα. Είναι το σερβίτσιο που περνάει από γενιά σε γενιά, και τώρα βρίσκεται στα χέρια της Μαριλένας (της κόρης μου) η οποία επιμελήθηκε το concept της φωτογράφισης.
Μετά από τις γλυκές φωτογενείς δημιουργίες, σειρά είχαν τα παραδοσιακά μας. Κάναμε food styling στη χορτόπιτα, στις σαλάτες μας, στο κλασσικό κοκορέτσι. Το κατσικάκι η αλήθεια είναι ότι μας παίδεψε λιγάκι, αλλά μας το ξεπλήρωσε το πολίτικο εκμέκ με το σιροπιαστό τσουρέκι, την αφράτη κρέμα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την κανέλα (φυσικά και δεν έμεινε ούτε για δείγμα).
Η Ισμήνη πίσω από την κάμερα, διακριτική αλλά πολύ αποτελεσματική, απαθανάτιζε τις καλλιτεχνικές μας προσπάθειες μετακινώντας πιάτα, στήνοντας ποτήρια, δημιουργώντας κάδρα για το σωστό κλικ. Η Μαριλένα έστηνε, άναβε κεριά, αποδομούσε τσουρέκια… Στο ενδιάμεσο, όλες μας δοκιμάζαμε το κατιτίς μας!
Σας ευχόμαστε ολόψυχα το φετινό Πάσχα να είναι ακριβώς όπως το έχετε φανταστεί. Εμείς, φέτος, το ονειρευτήκαμε dark & glamorous!