Είναι Παρασκευή βράδυ, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου έχει μόλις τελειώσει μια παράσταση και ο κόσμος καταφθάνει στην ταβέρνα του Λεωνίδα, συζητώντας και σχολιάζοντας.
Μόνο που αυτή την Παρασκευή η θρυλική ταβέρνα έχει μεταφερθεί στον χώρο του Σχολείου Ειρήνης Παππά , όπου οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί και καλλιτεχνικοί συντελεστές, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της παραδοσιακής Ελληνικής ταβέρνας, με τις ξύλινες καρέκλες, το χύμα κρασί και την παρεϊστικη διάθεση, σε συνδιασμό με μια παράσταση έκπληξη.
Το μενού που ετοιμάσαμε ήταν βασισμένο στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Από σαλάτες είχαμε την κλασική “χωριάτικη” με τομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, φρέσκια ρίγανη, ελαιόλαδο και ελιές Καλαμών και μαυρομάτικα φασόλια με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, ξύδι & ελαιόλαδο.
Από ζεστά το μενού είχε λαχταριστό παστίτσιο, ζουμερές τομάτες γεμιστές με ρύζι και κουκουνάρι, κοτόπουλο με μπάμιες, μπριάμ λαχανικών, αγαπημένα σουτζουκάκια και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το επιδόρπιο με γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού και χαλβά σιμιγδαλένιο με σταφίδες και κανέλα.
Photography: Ismini Kimioni