+30 210 9656388sales@aria.gr

Συνταγή Burrata με tamarillos και μάραθο by Dimitris Kaplanis

Η διάσημη burrata είναι Ιταλικό αγελαδινό τυρί το οποίο παρασκευάζεται συνδυάζοντας mozzarella και κρέμα. Είναι τυπικό πιάτο της Puglia, που βρίσκεται στη Νότια Ιταλία και συνδυάζεται αρμονικά με ένα ροζέ κρασί, για το οποίο η συγκεκριμένη περιοχή είναι διάσημη και από τις σημαντικότερες παραγωγούς στην Ιταλία. Εμφανισιακά αποτελείται από ένα στρώμα mozzarella ενώ στο εσωτερικό υπάρχει stracciatella η οποία χαρίζει στη burrata τη χαρακτηριστική απαλή υφή της.
Ο Δημήτρης τη συνδυάζει με tamarillos, δηλαδή καρπούς του δέντρου “tamarillo” με προέλευση από τη Λατινική Αμερική, γνωστό κα σαν “δέντρο ντομάτας”.
Σας προτείνουμε τη συνταγή για ένα γευστικό Ιταλικό aperitivo με τους φίλους σας!

Burrata με tamarillos με μάραθο και γύρη
Δοσολογία:
Για την προετοιμασία
0,120kg/ 2 μεγάλα tamarillos
0,025lt ελαιόλαδο
0,025kg ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
0,240lt ελαιόλαδο
0,020kg/ 32 φυλλαράκια βασιλικός
0,240kg burrata κομμένη
μάραθος για topping

 

Προετοιμασία Tamarillos:

Χαράξτε με ένα μαχαίρι σχήμα σταυρό τη «βάση» των tamarillos και τοποθετήστε τα για 5’’ (δευτερόλεπτα) σε ένα τηγάνι με βραστό νερό. Αφαιρέστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα στα τέσσερα. Τοποθετήστε το λάδι σε ένα ταψί ψησίματος και πασπαλίστε με λίγη από τη ζάχαρη. Προσθέστε τα tamarillos και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τοποθετήστε το στο φούρνο για 30’ (λεπτά) στη χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας τα τακτικά με τους χυμούς που βγάζουν. Αναποδογυρίστε τα επαναλάβετε τη διαδικασία ώστε να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Σερβίρισμα

Μοιράστε το ελαιόλαδο ανάμεσα σε 8 μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετήστε 4 φύλλα βασιλικού στην δεξιά πλευρά του κάθε μπολ και στην κορυφή και προσθέστε τα κομμάτια της burrata μαζί με τα temarillos. Προσθέστε το μάραθο για έξτρα χρώμα και γεύση.

Καλή σας απόλαυση!